در صورتی که با دید بازتری نسبت به خرید هاست اقدام کنید می توانید سرمایه مالی و زمان خود را به صورت اصولی و روی موارد مهم متمرکز کنید. ما در این مطلب قرار است صفر تا صد انتخاب یک هاست که برای کار شما مناسب است را بررسی کنیم. البته قبل از آن و برای شروع به شما توضیح می دهیم که host چیست تا درک بهتری از ادامه مطلب داشته باشید.
هاست چیست؟

host همان فضایی است که اطلاعات سایت بر روی آن قرار داده می شود و زمانی که کاربران آدرس سایت شما را در مرورگر خود وارد می کنند، اطلاعات از سروری که host بر روی آن میزبانی می شود فراخوانده شده و سپس به کاربر نمایش داده می شود. سرور کامپیوتری است مثل همین کامپیوتری که شما دارید استفاده میکنید اما با منابع و سخت افزار قدرتمند تر!
در واقع میزان فضای دیسک ذخیره سازی یا همان هارد Hard ، سی پی یو CPU ، رم RAM و ... بسیار بالاتری نسبت به کامپیوتر شما دارد و البته همیشه باید به اینترنت متصل و Online باشد. منابع هر سرور به چند قسمت تقسیم می شود که به هر کدام یک host می گویند. منابع هر host به سایت شما اختصاص پیدا خواهد کرد تا کاربران بتوانند از خدمات سایت شما استفاده کنند پس زمان انتخاب هاست خیلی باید دقت داشته باشید که بهترین گزینه را انتخاب کنید.
قبل از خرید هاست چه نکاتی را باید مدنظر قرار دهیم؟
در انتخاب host پارامترهایی وجود دارد که باید به آنها توجه کنید و همیشه بخاطر داشته باشید تا در زمان تصمیم گیری به کمک شما بیایند.
ممکن است از اطرافیان و افراد زیادی بشنوید که host خوب چه شرایطی دارد و باید چین و چنان باشد اما همه چیز به شما و انتخاب شما بر می گردد که برای چه کاری و چه هدفی قصد راه اندازی سایت را دارید. آیا هاستی که در نهایت انتخاب میکنید پاسخگوی نیاز کار شما هست یا خیر؟ پاسخ به همین سوال مهم می تواند خیلی به شما کمک کند.
پس اولین قدم نیاز سنجی است و برای اینکه مطمئن شوید درست تصمیم گرفته اید باید پاسخ روشنی به سوالات زیر دهید :
- زبان برنامه نویسی سایت شما چیست؟ خرید هاست لینوکس یا هاست ویندوز ؟
- میزان ترافیک و بازدیدکنندگان سایت شما چقدر است؟ خرید هاست خارجی یا هاست داخلی ؟
- حجم فایل ها و اطلاعات سایت چقدر است؟ خرید هاست اشتراکی یا هاست دانلود ؟
- مهم است از چه کنترل پنلی استفاده کنید : خرید هاست Cpanel یا خرید هاست Plesk ؟
- آیا در آینده قرار است برنامه ریزی خاصی درباره تولید محتوای سایت داشته باشید؟ خرید هاست ارزان یا سرور مجازی/اختصاصی ؟
- اطلاعات سایت بیشتر در چه دسته بندی قرار میگیرند؟ ( تصویری - صوتی - ویدیویی) خرید هاست پرسرعت یا هاست ابری ؟
- آیا نسخه خاصی از PHP استفاده میکنید؟ خرید هاست سی پنل یا دایرکت ادمین ؟
اگر تازه کار هستید و جدیدا تصمیم گرفته اید یک سایت راه اندازی کنید، پیشنهاد ما به شما این است که با یک هاست اشتراکی شروع کنید، همیشه این امکان را دارید زمان که سایت شما پیشرفت کند و ترافیک و بازکنندگان بیشتری پیدا کرد، سرویس خود را به سرور مجازی یا سرور اختصاصی ارتقاء دهید.
خوب حالا که با معنی و مغهوم هاست آشنا شدید میریم سراغ معیارهای انتخاب یک Host مناسب :
1) میزان آپتایم UPTime
سرور host باید همیشه پایدار و بدون قطعی باقی بماند در غیراینصورت سایت شما برای کاربران باز نخواهد شد. موارد متعددی ممکن است باعث قطعی سرور شود که البته بعضی از آنها غیرمترقبه است مثلا برق دیتاسنتر (مرکز داده) جایی که سرورها را بصورت اختصاصی نگهداری می کنند قطع شود اما یک سری تنظیمات و کانفیگ (تنظیمات اولیه) مربوط به سرور و شبکه شرکت هاستینگ وجود دارد که میبایست به نحوی انجام شده باشد که موجب عدم بروز این قطعی ها شود بطور کلی میتوان گفت آپتایم سرور باید 99% باشد و این یک استاندارد جهانی است به این معنی که در کل سال شما 362 روز هاست با کیفیتی را دارید و این احتمال وجود دارد که در کل سال 72ساعت قطعی را تجربه کنید. (شاید هم هیچوقت سرور دچار مشکل نشود)
این را هم اضافه میکنیم هیچ سروری حتی در بهترین دیتاسنترها و شرکت های هاستینگ پایداری 100% ندارد و اگر جایی این عدد را دیدید صرفا مربوط به شیوه های تبلیغاتی می باشد و صحت ندارد. شما می توانید زمان انتخاب هاست عملکرد سرور host موردنظر را براحتی با ابزار مانیتورینگ رایگان و غیر رایگانی که وجود دارند بررسی نمایید کافیست آدرس یکی از سایت هایی که بر روی آن سرویس میزبانی می شود را از شرکت هاستینگ بخواهید.
2) پشتیبانی فنی، قلب تپنده شرکت هاستینگ
ممکن است در رابطه با هاستی که خریداری نموده اید هر ساعتی از شبانه روز سوال و یا مشکلی برای شما پیش بیاید و نیاز به کمک پشتیبانی فنی جهت رفع آن داشته باشید، پس مهم است که شرکت مذکور دارای پشتیبانی 24 ساعته و کانال های ارتباطی متفاوت نظیر سیستم تیکتینگ، چت آنلاین و تماس تلفنی باشد. از قبل این موارد را در سایت شرکت هاستینگ بررسی کنید و بطور کامل در این خصوص تحقیق کنید.
3) هاست امکان ارتقاء و اضافه شدن چند دامنه در آینده را داشته باشد
در صورتی که احتمال میدهید در آینده سایت شما نیاز به راه اندازی دامنههای مختلف با محتوای متفاوت داشته باشد (ادان دامنه AddOn Domain ،پارک دامنه Park Domain، ساب دامنه Sub Domain و ...) و یا نیاز به افزایش فضا یا ترافیک پبدا کند، بهتر است هاستی انتخاب کنید که این قابلیت ها را داشته باشید تا در آینده مشکلی در راه اندازی این موارد برای سایت پیش نیاید.
4) قیمت پایین ملاک برتری هاست نیست!
این را همیشه به یاد داشته باشید که قیمت پایین همیشه خوب نیست. طبیعی است که در ابتدا همه برای انتخاب هاست سراغ شرکت هایی که قیمت پایین تری ارائه میدهند بروند اما باید این نکته را هم در نظر داشته باشید که کیفیت هاست آن شرکت چگونه است؟ آیا هزینه های خدماتی مانند ارسال ایمیل یادآوریهای مهم، پشتیبانی مشکلات، ارسال پیامک، پرداخت مالیات و ... را در نظر گرفتهاند؟؟ نبود همین موارد باعث میشود که شما نه تنها با خرید این هاست سود نکنید، بلکه هزینه و زمان خود را هدر داده باشید.
5) به پشتیبان گیری Backup از اطلاعات توجه کنید
حتما از جزئیات مربوط به بکاپ گیری شرکت هاستینگ خود با خبر شوید. اگر شرکت هاستینگ مرتبا از سایتتان بکاپ (پشتیبان) تهیه کند، دیگر در مورد بروز اتفاقات ناگوار برای وب سایت جای نگرانی وجود ندارد. قبل از خرید از شرکت هاستینگ خود در مورد بکاپ گیری از اطلاعات سوال کنید و توجیه شوید در چه بازه هایی این پشتیبان گیری انجام می شود تا در زمان هایی که سایت با مشکل مواجه شد و یا اطلاعات آن از دست رفت بتوانید ضمن تماس با پشتیبانی شرکت هاستینگ درخواست ریستور بکاپ (برگرداندن اطلاعات) را داشته باشید.
6) امنیت هاست
حتما بررسی کنید شرکتی که میخواهید host از آن تهیه کنید حتما از فایروال های خوبی استفاده کرده و موارد امنیتی را در حد مطلوبی در نظر گرفته باشد. اگر سایت شما روی سرور های نا امن نگهداری شود هر زمان احتمال دارد هک شود و اعتبار شما را زیر سوال ببرد .
7) سرعت لود بالای هاست
ثابت شده است که هر چه یک کاربر اینترنت مدت زمانی بیشتری برای لود شدن (بارگیری) سایت منتظر بماند، احتمال انصراف و خروج از سایت، حتی پیش از بارگیری کامل آن، بیشتر خواهد شد. همچنین، سرعت وبسایتتان بر نحوهی رتبهبندی گوگل و سایر موتورهای جستجو تاثیر میگذارد. فرض کنید یک شرکت هاستینگ بر روی یک سرور 500 سایت را نگهداری میکند، قطعا سرعت لود این وب سایت ها به نسبت سایت هایی که روی یک سرور دیگر با همان منابع که تنها 50 تا سایت را میزبانی میکند پایین تر خواهد بود.
8) گارانتی سرویس و شرایط بازگشت هزینه
بهتر است host را از شرکتهایی بخرید که حداقل تا 10 روز امکان بازگشت وجه را داشته باشید.ممکن است ظرف یک دورهی آزمایشی استفاده از host مجبور شوید برنامهی هاستینگ را لغو کنید، آیا شرکت هاستینگ انتخابیتان شرایط بازگشت کامل وجه را ضمانت کرده است؟ بعد از پایان دوره گارانتی سرویس، شرایط بازگشت وجه شرکت هاستینگ مورد نظر چیست؟ اینها برخی پرسشهای اساسی بودند که قبل از خرید و انتخاب host باید پاسخهایشان را پیدا کنید.
هنگام انتخاب یک هاست، به خاطر داشته باشید، بهترین گزینه، همان هاستی است که بیش از همه با نیازهایتان سازگار باشد.
قرار نیست دنبال بهترین هاست دنیا باشید؛ بلکه، باید به دنبال مناسبترین گزینه برای خودتان بگردید.
آنگاه حتما host مناسبتان را پیدا خواهید کرد
مشهدهاست، متنوع ترین خدمات میزبانی در ایران
هاست پرسرعت و پربازدید ، هاست لیتوکس حرفه ای ، هاست ویندوز حرفه ای ، هاست دانلود و پشتیبان گیری ، هاست اختصاصی
سرور مجازی داخل ایران ، سرور مجازی خارج کشور ، سرور مجازی کمبو ، سرور مجازی ارزان قیمت ایران ، سرور مجازی میکروتیک
سرور اختصاصی ایران ، سرور اختصاصی آلمان ، سرور اختصاصی تحویل فوری آلمان ، سرور اختصاصی فرانسه ، سرور اختصاصی OVH